Συμβουλευτική Διατροφής

Η διατροφή μας επηρεάζει το σώμα μας με πολλαπλούς τρόπους: μας δίνει ενέργεια, απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, είναι ο καθοριστικός παράγοντας για το σωματικό μας βάρος και τον λιπώδη ιστό μας, ενώ αποτελεί παράγοντα προφύλαξης ή κινδύνου για μια ευρεία σειρά παθήσεων. Παράλληλα, καθημερινά λαμβάνουμε δεκάδες αποφάσεις σε σχέση με τι διατροφή μας: τι θα φάμε, τι ώρα, σε τι ποσότητα, πώς θα το μαγειρέψουμε, τι θα φάμε όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού. Πώς λοιπόν μπορούμε να φροντίσουμε το σώμα μας ώστε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να έχουμε ενέργεια, διατηρώντας ένα υγιές για εμάς σωματικό βάρος και προφυλάσσοντας το σώμα μας από παθήσεις που σχετίζονται με τη διατροφή;

Η δομή του προγράμματος

Το πρόγραμμα Συμβουλευτικής Διατροφής απευθύνεται σε όποιον θέλει να εκπαιδευτεί πάνω στη σωστή διατροφή, είτε με στόχο τη διατήρηση είτε την απώλεια/ πρόσληψη βάρους. Οι συνεδρίες προσαρμόζονται πάντα στις ανάγκες του κάθε διαιτώμενου και εκτείνονται στους εξής τομείς:

  • Ιστορικό διαιτώμενου: παθήσεις, σωματομετρικές μετρήσεις, καταγραφή διατροφής και ανάλυση πρόσληψης θρεπτικών συστατικών.
  • Εκπαίδευση πάνω στη διατροφή: ποιες είναι οι καλύτερες διατροφικές επιλογές για τον καθένα; Πόσο συχνά και σε τι ποσότητα πρέπει να τρώει; Πώς να διαμορφώνει τα γεύματά του ώστε να καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες και την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών;
  • Ειδικές διατροφικές ανάγκες: Εάν υπάρχουν ιατρικές παθήσεις, η προσαρμογή των οδηγιών γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού και τις ενδείξεις των εκάστοτε φαρμακευτικών σκευασμάτων.
  • Συμπεριφορά: διάκριση οργανικής και συναισθηματικής πείνας, διαχείριση διατροφής σε εξόδους, διακοπές, ταξίδια, κοινωνικές περιστάσεις, μοτίβα συμπεριφοράς ως προς το φαγητό.

Μετά το πέρας των συνεδρίων, στόχος για τον διαιτώμενο είναι να μπορεί να αναγνωρίζει μόνος του πώς να κάνει τις καλύτερες δυνατές διατροφικές επιλογές για τον εαυτό του και να διατηρεί ένα υγιές σωματικό βάρος.

Οι συνεδρίες γίνονται με τη συχνότητα που απαιτούν οι ανάγκες του κάθε διαιτώμενου με προτεινόμενη συχνότητα ανά δεκαπέντε ημέρες ή μήνα.

Κόστος επίσκεψης: €50