Ποιοί είμαστε

Το MetabolicLab ιδρύθηκε από τον Στέλιο Πανταζή, MD, Mac, FAARM, FMNM, ιατρό με εξειδίκευση στις διαταραχές του μεταβολισμού και την ιατρική διατροφολογία.

Ο Ιατρός Στέλιος Πανταζής ξεκίνησε την πορεία του στην ιατρική επιστήμη το 1993, ενώ η συστηματική ενασχόλησή του με τη διατροφή και την επίδρασή της στην υγεία μας μετρά μια εικοσαετία.

Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα από την 3η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα της Τσεχίας. Το Πανεπιστήμιο ήταν προσανατολισμένο ξεκάθαρα προς την Προληπτική Ιατρική και αυτό επηρέασε σημαντικά τον τρόπο σκέψης του στην Κλινική Ιατρική. Από το 2004 έως το 2006 υπηρέτησε ως ειδικευόμενος στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, ενώ συνέχισε τη σταδιοδρομία του στο δικό του ιατρείο.

Είναι μέλος του Institute of Metabolic and Nutritional Medicine έχοντας ολοκληρώσει την εξειδίκευση στην ιατρική διατροφολογία και τις διαταραχές του μεταβολισμού. Εδώ και μια δεκαετία εξειδικεύεται σε περιστατικά ασθενών με διαταραχές του μεταβολισμού και παθήσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως το μεταβολικό σύνδρομο, ο σακχαρώδης διαβήτης Τύπου ΙΙ, η δυσλιπιδαιμία, η αρτηριακή υπέραταση κ.α., καθώς επίσης και με ασθενείς με διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος, όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, η ελκώδης κολίτιδα, η γαστρίτιδα, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση κ.α.

Παράλληλα, κατέχει τον τίτλο εξειδίκευσης στην Ιατρική Αντιγήρανση το 2012, έπειτα από 2ετή μελέτη και αφού πρώτα παρακολούθησε τις εξετάσεις του Συμβουλίου της Ιατρικής Αντιγήρανσης και Ανάπλασης (American Board of Anti-aging and Regenerative Medicine).

Το MetabolicLab στελεχώνεται από προσωπικό με εκπαίδευση στη διατροφή καθώς και στο Health  & Wellness Coaching, με στόχο να βοηθήσει τους επισκέπτες του να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες σε βάθος.