Ποιοί είμαστε

To Metabolic Lab ιδρύθηκε από το γιατρό Στέλιο Πανταζή, MD, MAc, FAARM, FMNM, ο οποίος εξειδικεύεται στις διαταραχές του μεταβολισμού και την ιατρική διατροφολογία.

Το Metabolic Lab στελεχώνεται από προσωπικό με εκπαίδευση στη διατροφή και στο Health & Wellness Coaching, με στόχο να βοηθήσει τους επισκέπτες του να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες ουσιαστικά και σε βάθος χρόνου.

Στέλιος Πανταζής

Ο γιατρός Στέλιος Πανταζής ξεκίνησε την πορεία του στην ιατρική επιστήμη το 1993, ενώ η συστηματική ενασχόλησή του με τη διατροφή και την επίδρασή της στην υγεία μας μετρά πλέον δύο δεκαετίες.
Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα από την 3η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα της Τσεχίας, το οποίο ήταν προσανατολισμένο προς την Προληπτική Ιατρική. Αυτό επηρέασε σημαντικά τον τρόπο σκέψης του ως προς την Κλινική Ιατρική και την υγεία. Από το 2004 έως το 2006 υπηρέτησε ως ειδικευόμενος στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων και συνέχισε τη σταδιοδρομία του στο δικό του ιατρείο.
Είναι μέλος του Ινστιτούτου Μεταβολικής και Διατροφικής Ιατρικής (Institute of Metabolic and Nutritional Medicine), έχοντας ολοκληρώσει την εξειδίκευσή του στην ιατρική διατροφολογία και τις διαταραχές του μεταβολισμού. Εδώ και μια δεκαετία εξειδικεύεται σε περιστατικά ασθενών με διαταραχές του μεταβολισμού και παθήσεις σχετικές με την παχυσαρκία, όπως το μεταβολικό σύνδρομο, τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, τη δυσλιπιδαιμία, την αρτηριακή υπέρταση κ.α., καθώς και με τις διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος, όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ελκώδη κολίτιδα, γαστρίτιδα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση κ.α.
Παράλληλα, κατέχει MSc in Obesity and Weight Management από το University of South Wales, καθώς και τίτλο εξειδίκευσης στην Ιατρική Αντιγήρανση από το 2012, έπειτα από διετή μελέτη και αφού πέρασε τις εξετάσεις του Συμβουλίου της Ιατρικής Αντιγήρανσης και Ανάπλασης (American Board of Anti-aging and Regenerative Medicine).