Πρόγραμμα μεταβολικής ενεργοποίησης και τεστ μεταβολικού προφίλ

Το πρόγραμμα αυτό είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη μέτρηση και ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας, με πολλαπλά οφέλη ως προς την καύση του λίπους, την απώλεια βάρους, αλλά και σημαντικούς δείκτες υγείας, όπως η αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο και η ινσουλίνη, η περίμετρος της μέσης και η χοληστερίνη.

Το τεστ μεταβολικού προφίλ γίνεται με το μηχάνημα CPET της εταιρίας COSMED, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μετρά τις ακριβείς καύσεις του βασικού μας μεταβολισμού αλλά και τον βαθμό στον οποίο καίμε λίπος και υδατάνθρακες στο σώμα μας, μέσω της ανάλυσης των αεριών των εκπνοών. Προχωρώντας όμως ένα βήμα παραπέρα, στο MetabolicLab δημιουργήσαμε ένα πρωτόκολλο που μετρά τόσο τον μεταβολισμό σε κατάσταση ηρεμίας, όσο και τις καύσεις που κάνουμε και το ενεργειακό υπόστρωμα που χρησιμοποιούμε σε βασικές, καθημερινές μας δραστηριότητες, π.χ. όταν καθόμαστε, όταν περπατάμε σε ήπιο ή πιο ζωηρό για εμάς ρυθμό.

Το πρόγραμμα διατροφής

Σύμφωνα με αυτό, διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής με στόχο είτε τη διατήρηση είτε την απώλεια σωματικού λίπους και βάρους, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε εξεταζόμενου, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το ιστορικό του, καθώς και πιθανές ιατρικές παθήσεις ή φαρμακευτικές αγωγές. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον εξεταζόμενο να ρυθμίσει το αίσθημα της πείνας, την ανάγκη για γλυκά, να μειώσει το σωματικό λίπος και το περιττό βάρος, αυξάνοντας το αίσθημα για ευεξία.

Κόστος πρώτης επίσκεψης: €90.

Κόστος επαναληπτικών επισκέψεων: €40

Επανάληψη του τεστ μεταβολικού προφίλ: €70