Παιδική & Εφηβική Παχυσαρκία

Στο MetabolicLab έχουμε σχεδιάσει ένα ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, με στόχο την εκπαίδευση επάνω στο φαγητό και τη μακροπρόθεσμη τήρηση του υγειούς για το παιδί βάρος.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, σχεδόν ένα στα τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Το ποσοστό αυτό φτάνει στο 38% στα κορίτσια και 45% στα αγόρια. Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας μελέτης, ένα στους δυο Ευρωπαίους πολίτες θα είναι παχύσαρκοι μέχρι το 2030.

Η διατροφή ενός παιδιού και εφήβου είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση τόσο για την οικογένεια όσο και για τον επαγγελματία υγείας: από τη μια υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια και από την άλλη, πρόκειται για μια ευαίσθητη ηλικία στην οποία μπορεί να εμφανιστούν ιδιοτροπίες, επιλεκτικότητα, άρνηση στο φαγητό, αλλά και δυσκολία στην οριοθέτηση των διατροφικών επιλογών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας δουλεύουμε τόσο το παιδί όσο και με τους γονείς, λαμβάνοντας υπόψη τους εξής τομείς:

  • Διατροφικές επιλογές: ποιες τροφές προτιμάμε έναντι ποιων, από πού λαμβάνουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για το σώμα μας, πώς διαμορφώνουμε το ημερήσιο διαιτολόγιό μας
  • Διατροφικές συνήθειες: πώς επιλέγουμε να τρώμε στο σπίτι, στο σχολείο, σε παιδικά πάρτυ, στις διακοπές, σε εκδρομές
  • Σωματική δραστηριότητα: πώς αυξάνουμε ή εντάσσουμε τη σωματική δραστηριότητα στη ζωή μας.

Οι συναντήσεις γίνονται συνήθως σε μηνιαία βάση, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας.

Κόστος επίσκεψης: €50